Hoe denken ouders over het mbo-onderwijs?

In ‘De Staat van de Ouder’ onderzoekt Ouders & Onderwijs jaarlijks hoe ouders denken over het onderwijs. De uitgave van 2023 besteedt aandacht aan het mbo. Ouders kunnen via een online vragenlijst input geven.

‘De Staat van de Ouder’ verschijnt jaarlijks tegelijkertijd met de ‘Staat van het Onderwijs’ van de Onderwijsinspectie. Eerdere edities van ‘De Staat van de Ouder’ besteedden onder andere aandacht aan de overgang naar het voortgezet onderwijs en aan passend onderwijs. Dit jaar gaat ook aandacht uit naar het mbo.

Monitor

Via de monitor-mbo onderzoekt Ouders & Onderwijs de mening van ouders over het mbo. In de monitor komen vragen aan de orde als: betrekt de school jou als ouder voldoende bij het onderwijs aan je kind? Voor welke schoolkosten kom je te staan? Hoe verlopen de stages van je kind?  En hoe vind je dat de overstap naar het mbo is gegaan? Ouders & Onderwijs, de organisator van de monitor, neemt de resultaten mee in ‘De Staat van de Ouder 2023’. Deze rapportage verschijnt in april 2023.

Ouders kunnen de vragenlijst hier invullen

Lees ook: Ouders willen niet af van onderwijsovereenkomst