DUO start campagne ‘Lesgeld betalen 2024’

Met de campagne ‘Lesgeld betalen 2024’ wil DUO mbo-studenten informeren over de regels rond het betalen van het lesgeld. In het nieuwe studiejaar is het lesgeld voor een voltijds mbo-opleiding verhoogd van 1.357 euro naar ruim 1.400 euro.

Begin september krijgen ongeveer 200.000 mbo-studenten hun lesgeldrekening. Studenten kunnen kiezen: het lesgeld in één betalen of in negen maandelijkse termijnen. Dit geldt voor alle studenten die op 1 augustus 18 jaar of ouder zijn. Veel studenten hebben vragen over de betaling van lesgeld, die ze vaak stellen aan school. Met een campagne wil DUO uitleg geven over de regels rond het betalen van lesgeld.

Informatie

In de campagne geeft DUO informatie over de hoogte van het lesgeld, wanneer studenten de lesgeldrekening krijgen en op welke manieren ze kunnen betalen. Ook verwijst DUO naar de website voor informatie over het terugvragen van lesgeld bij bijvoorbeeld ziekte of het behalen van het diploma tijdens het studiejaar.

Campagnemateriaal

Scholen kunnen gebruik maken van het campagnemateriaal dat DUO heeft ontwikkeld. Via de samenwerkingsruimte duocampagnes.pleio.nl kunnen scholen informatie downloaden en delen. Meer informatie is ook te krijgen door een mail te sturen naar campagnes@duo.nl.