Studentenkaart voor Amsterdamse mbo-studenten

Met de start van het nieuwe studiejaar ontvangen mbo-studenten in Amsterdam een nieuwe studentenkaart. Met deze kaart kunnen mbo-studenten profiteren van dezelfde kortingen als studenten van hogescholen en universiteiten.

In het verleden was de kaart van mbo-studenten niet altijd goed herkenbaar als studentenkaart, waardoor ze in sommige gevallen geen korting kregen. De introductie van de nieuwe kaart is onderdeel van de Amsterdamse MBO-Agenda, die gelijkwaardigheid tussen alle studenten als belangrijke doelstelling heeft.

Waardering

De mbo-studentenkaart wordt op dinsdag 3 september gepresenteerd door wethouder Sofyan Mbarki. Volgens Mbarki levert de kaart een belangrijke bijdrage aan de gelijkwaardigheid van alle studenten. Mbarki: ‘Met de introductie van de nieuwe studentenkaart krijgen mbo-studenten dezelfde voordelen tijdens hun studietijd als hbo- en wo-studenten. Dit is een belangrijke stap in de bevordering van de positie en waardering voor het mbo. Bedrijven hebben mbo-studenten hard nodig, dus we moeten er met z’n allen voor zorgen dat we deze studenten met open armen ontvangen.’

Meldpunt voor misstanden

Met de studentenkaart krijgen studenten bij veel winkels, restaurants en culturele instellingen korting. De gemeente heeft een website gelanceerd met informatie voor studenten en bedrijven over het gebruik van de studentenkaart. Er is tegelijkertijd een meldpunt ingesteld waar studenten terecht kunnen als zij ergens worden geweigerd met hun studentenkaart, of niet de korting krijgen waar ze recht op hebben.

Afbeelding: Gemeente Amsterdam