Provincie Groningen investeert in sportpas voor mbo-studenten

Het komend studiejaar kunnen 75 Groningse mbo-studenten een sportpas krijgen van de sportorganisatie voor studenten ACLO. De provincie subsidieert deze proef met 15.000 euro.

ACLO is een Groningse sportorganisatie voor studenten uit het hoger onderwijs (hbo en universiteit). De organisatie, die bestuurd wordt door studenten, biedt jaarlijks tal van sportcursussen aan. Komend studiejaar kunnen als proef ook mbo-studenten toegang krijgen tot het ACLO-sportaanbod.

Laatste studiejaar

De mbo-sportpas is een initiatief van de vier Groningse mbo-scholen: Alfa College, Noorderpoort, Menso Alting en Terra MBO. In totaal kunnen dit studiejaar 75 mbo-studenten de sportpas krijgen. Omdat binnen het mbo in de eerste leerjaren al veel aandacht is voor sport en bewegen, is de pas bedoeld voor studenten uit het laatste studiejaar.

Kosten

De provincie Groningen draagt de helft van de kosten van de mbo-sportpas. Het gaat om een bedrag van ongeveer 15.000 euro. De andere helft van de kosten wordt betaald door de mbo-scholen en het Huis voor de Sport. De sportpas past in het provinciale beweegakkoord.

Evaluatie

De proef loopt gedurende het komende studiejaar 2024-2025. Na afloop van de pilot kijken de projectpartners of zij de sportpas structureel kunnen aanbieden.

Foto: provincie Groningen