MBO-carrousel: crossen door het land voor input

COLUMN | Een strak geplande roadtrip, niet langs zonnige stranden of bruisende steden, maar naar de kern van het beroepsonderwijs: scholen waar onze helden in het mbo elke dag weer zorgen voor hoogwaardige lessen. De MBO-carrousel is los!

We doen zes steden aan: Drachten, Doetinchem, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. En nee, we komen niet voor ‘All you need is love’, maar voor ‘All you need is (een goede) cao’. Voor ons geen confetti, rozen en slingers, maar koffie, flip-overs en post-its!

Vorig week deden we de aftrap in Drachten. Een zaal ronde tafels, mooi opgemaakt, presentaties, live-muziek en medewerkers uit het mbo die ons, sociale partners, kwamen vertellen wat zij graag willen zien in de nieuwe cao. De huidige loopt namelijk af op 31 december 2024..

Tijdens de bijeenkomst is er tijd om op te halen, het veld te horen en dit mee te nemen naar de cao-tafel. Want vanuit CNV vinden wij het ook belangrijk om niet-leden te horen als het gaat om input voor de cao. Onze missie is luisteren, want we willen alles weten: Wat speelt er? Waar wringt het? Hoe kan de nieuwe cao jou beter ondersteunen? Is het de werkdruk die als een betonblok aan je been hangt? Zijn het de salarissen? Is het de doorgroeimogelijkheid van LB naar LC? Of wil je gewoon dat de koffiemachine in de docentenkamer eindelijk gerepareerd wordt? We nemen alles mee.

De carrousel-tour gemist? Geen zorgen. We zullen onze leden sowieso vragen om ook hun input te leveren. In december voeren we een startgesprek met werkgevers over de nieuwe cao, waarna ik verwacht dat we in februari 2025 verder zullen onderhandelen.

Wil jij nog input leveren, meld je aan en wees welkom op de bijeenkomsten in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam:
Woensdag 9 oktober, 16.00-19.00 uur, ROC van Amsterdam
Donderdag 10 oktober, 16.00-19.00 uur, ROC Zadkine (Rotterdam)
Dinsdag 15 oktober, 16.00-19.00, MBO Utrecht

Eventueel kun je altijd nog lid worden van CNV om je input te leveren en vooral om je stem uit te brengen als er straks een nieuwe cao is. Dat privilege is helaas alleen aan onze leden.