Alle mbo-scholen de komende drie weken dicht

Onder grote maatschappelijke druk heeft het kabinet besloten alle scholen vanaf maandag 16 maart voor drie weken te sluiten.

Het besluit werd zondagmiddag rond 16.00 uur door minister Arie Slob bekendgemaakt. De 24 uur daarvoor had een groeiend aantal mbo-scholen al eigenstandig besloten vanaf maandag geen regulier onderwijs meer te verzorgen. De eerste school die daartoe besloot was ROC De Friese Poort. Op zaterdag 14 maart volgden onder andere het ROC van Twente en het Nova College.

Friesland College

Ook het Friesland College nam op zaterdag het besluit om vanaf maandag 16 maart geen onderwijs meer te verzorgen. Bestuurder Frank van Hout, tevens interim-voorzitter van de MBO Raad, sprak op Twitter van een lastig besluit dat nodig was voor studenten, medewerkers en de samenleving. Op zondagmiddag nam het kabinet tot opluchting van velen het besluit om alle scholen (ook in het primair en voortgezet onderwijs) voor drie weken te sluiten. Met deze rigoureuze stap hoopt het kabinet de verspreiding van het Coronavirus te vertragen.