And the winner is…

Gisteren is in het Bossche congrescentrum 1931 Cassandra Winkels van de opleiding Verpleegkunde van ROC A12 tot Landelijke Uitblinker gekroond.

Cassandra (29) kreeg uit handen van Lisa Mertens, de Uitblinker van vorig jaar, en MBO Raad-voorzitter Jan van Zijl, een speciale award en een geldprijs van € 2.500 die zij mag besteden aan een opleiding of stage.

De kersverse winnares wist al tijdens de stemronde – de afgelopen maanden werd er een record aan stemmen uitgebracht: 41.000 – velen te overtuigen dat zij het verdient om Uitblinker te worden. Tijdens speeddates op de finaledag zelf presenteerde ze zich dermate sterk, dat ze in de top 3 belandde. Bij dit drietal werd nog een vierde kanshebber toegevoegd (wildcard), maar ook die kon Cassandra niet stoppen. De vakjury, bestaande uit Jan van Zijl, zangeres Sharon Doorson en JOB-voorzitter Michiel Steegers, zag dat Cassandra het toonbeeld van gedrevenheid is en alles op alles zet om een topverpleegkundige te worden.

Uniek
Cassandra volgt dit jaar de deeltijd-opleiding Verpleegkundige bij ROC A12. Ze combineert nu leerjaar 2 en 3 Verpleegkundige in één schooljaar. Daarnaast loopt Cassandra stage bij de afdeling Traumatologie van ziekenhuis Rijnstate en dat is uniek te noemen. Maar ook naast haar studie is deze Uitblinker zeer betrokken bij de zorg. Zo zet ze zich in haar vrije tijd belangeloos in voor Pink Ribbon en zamelt ze kleding in voor kinderen in Afghanistan. In de toekomst wil ze een bijdrage leveren aan wetenschappelijk borstkankeronderzoek.

Meer weten over Cassandra? Bekijk dan haar promofilmpje.

Foto: Freddy Schinkel (in opdracht van de MBO Raad)