Andries Knol nieuw verkozen voorzitter bvmbo

Andries Knol, docent aan het Deltion College (Zwolle), is gekozen als nieuwe voorzitter van de Beroepsvereniging voor mbo-opleiders. Hij volgt Marjolein Held op.

Op donderdag 14 oktober is Andries Knol officieel gekozen als nieuwe voorzitter van de Beroepsvereniging voor mbo-opleiders. Hij volgt daarmee de eerste voorzitter van de bvmbo, Marjolein Held, op. Sinds 1 augustus 2021 was Knol al interim-voorzitter. Ook was hij al geruime tijd jaar bestuurslid van de BVMBO.

Beroepsbeeld

De beroepsvereniging voor mbo-opleiders is in 2011 opgericht. Directe aanleiding was het Actieplan Leerkracht uit 2008. De bvmbo noemt zich de eerste en echte beroepsvereniging voor mbo-opleiders. De vereniging heeft onder andere een beroepsbeeld van de mbo-docent ontwikkeld. Naast docenten kunnen ook andere mbo-opleiders, zoals instructeurs, lid van de vereniging worden.

Bestuur

Andries Knol blijft tijdens zijn voorzitterschap actief als docent bewegingsonderwijs aan het Deltion College. Het bestuur van de bvmbo bestaat naast Knol uit Saskia Harmens (ROC van Amsterdam), Gezina Trouw (Zadkine) en Giel Kessels (Summa College).

Foto: Andries Knol tekent namens de bvmbo een contract voor MBO Connect

Lees ook het afscheidsinterview met Marjolein Held