Bussemaker naar MBO City

Nog twee weken en dan opent MBO City, het jaarlijkse evenement voor de mbo-professional, weer zijn poorten. Dertig sprekers praten je bij over de stand van zaken in het mbo. MBO•today is er uiteraard bij om live verslag te doen.

Focus op Vakmanschap, de nieuwe kwalificatiedossiers, het inspectietoezicht, kwaliteitsverbetering, de entreeopleiding, het lerarenregister: stuk voor stuk ontwikkelingen die op 24 november aan de orde komen op MBO City. Een keur van interessante sprekers staat op het programma. Uiteraard mag minister Jet Bussemaker niet ontbreken. Zij presenteert de resultaten van OESO-onderzoek naar de positie van de onderwijsprofessional in het mbo. Vervolgens gaat zij met dagvoorzitter Rob Trip en MBO Raad-voorzitter Jan van Zijl in gesprek over actuele ontwikkelingen in het mbo.

Groeiland
Zeker boeiend wordt de lezing van Volkskrant-columnist en directeur van De Argumentenfabriek Frank Kalshoven. In zijn presentatie vertelt hij, aan de hand van zijn publicatie ‘Groeiland’, hoe het onderwijs beter én goedkoper kan. Zakenvrouw van het jaar 2012, Jacqueline Zuidweg, heeft daar wellicht ook een pittige mening over. Haar stelling is dat er in het onderwijs sowieso meer ondernemerschap moet komen. Ze geeft, puttend uit 20 jaar ervaring, tips over hoe dit gerealiseerd kan worden.

André Kuipers
Verder zijn er onder andere presentaties van Joseph Kessels (over bevlogenheid als drijfveer voor onderwijsverbetering), Evert Jan van Hasselt, auteur van ‘Van CEO naar tuinman’ (over wat het ecosysteem van mieren voor het onderwijs kunnen betekenen) en hoofdinspecteur Monique Vogelzang over de inspectie nieuwe stijl. De afsluiting wordt dit jaar verzorgd door ruimteheld, arts, gastdocent en enthousiast spreker André Kuipers.

Meer weten? In het novembernummer van de MBO•krant vind je een uitneembaar overzicht met alle sprekers. Via www.mbocity.nl kun je je nog tot 17 november inschrijven.

Op de dag zelf doet mbo-today live verslag op MBO City. Check 24 november dus regelmatig deze site voor het laatste nieuws. En volg ons op twitter: @MBOtoday, #MBOtoday