Cibap: tweetalige ontwerpopleiding op niveau 5

Vakschool Cibap (Zwolle) start komend schooljaar met een tweetalige ontwerpopleiding die leerlingen opleidt tot een niveau 5 diploma. Cibap werkt hierbij nauw samen met LOI Hogeschool. Gisteren gaven Coby Zandbergen (Cibap) en Marten Jan Kuipers (LOI) het officiële startschot voor de nieuwe opleiding.

Met de opleiding ‘Creative Business Developer’ speelt Cibap in op het werk van de toekomst. Ontwerpers werken in toenemende mate in een internationale omgeving. In de opleiding komen alle aspecten van vormgeving aan bod. ‘Twee- en driedimensionaal ontwerp smelten samen en worden gecombineerd met marketing, communicatie, ondernemen en ICT’, legt Coby Zandbergen van Cibap uit. ‘Een multidisciplinaire aanpak waarin studenten diverse uitingen, middelen en producten ontwerpen en realiseren, met een scherp oog voor de zakelijke kant ervan.’

Duidelijke behoefte
Volgens Robin van den Berg van IT PerformanceHouse is er een duidelijke behoefte aan een opleiding als Creative Business Developer. Er is veel vraag naar digitale media specialisten die goed kunnen communiceren, creatief en ondernemend zijn. ‘De nieuwe opleiding van het Cibap voorziet uitstekend in deze behoefte’, aldus Van den Berg.

Associate degree
De nieuwe opleiding start in september 2017 en staat open voor gemotiveerde en getalenteerde studenten. Na vier jaar ontvangen studenten het diploma Mediavormgever of Ruimtelijkvormgever (niveau 4), het internationaal erkende certificaat Cambridge Engels en het certificaat HBO Media design. Dit certificaat geeft recht tot toelating tot het afrondend jaar van het Associate degree traject Media design van LOI Hogeschool. Na voltooiing van dat jaar ontvangen studenten het Ad-getuigschrift Media design (niveau 5).

Vrijdag 16 juni is er op het Cibap een informatiemiddag over de nieuwe opleiding. Klik hier voor meer informatie.