Concertgebouw Amsterdam organiseert ‘MBO Inspiratiedag’

Het Concertgebouw Amsterdam organiseert op dinsdag 14 juni een ‘MBO Inspiratiedag’. Studenten kunnen op de dag kennismaken met de diverse beroepen die in het concertgebouw vereist zijn.

Een concertgebouw is misschien niet de eerste plek waar mbo-studenten denken een baan te vinden. Om te laten zien dat er wel degelijk veel beroepen zijn die aansluiten bij mbo-opleidingen organiseert het Concertgebouw Amsterdam op 14 juni een ‘MBO Inspiratiedag’. Tijdens een ochtend krijgen mbo-studenten in groepen een rondleiding door het gebouw. Er is plek voor negen groepen van ongeveer 25 studenten.

Programma

Studenten kunnen kiezen uit drie routes. Iedere route besteedt aandacht aan andere beroepen en afdelingen:

  • geel: Werkplaats/Operationele dienst, Podiumstaf, Theatertechniek
  • rood: Horeca, Events, Bedrijfsleiding
  • blauw: Marketing/Communicatie/Verkoop, (Social)Media, ICT/Website

De routes eindigen in de foyer van de Grote Zaal. Vervolgens kunnen de studenten gezamenlijk een deel van de repetitie van het Concertgebouworkest bijwonen.

Aanmelden

De dag start om 09.30 uur en duurt tot 13.00 uur. Per deelnemer zijn de kosten 6 euro, inclusief koffie/thee en een lunch to go. De inspiratiedag is niet bedoeld om stagiaires of medewerkers te werven. Aanmelden kan via educatie@concertgebouw.nl, onder vermelding van MBO Inspiratiedag, het aantal deelnemers en de gewenste route .