Da Vinci College: Europese prijs voor innovatief onderwijs

Het ROC Da Vinci College is uitverkozen tot meest innovatieve mbo-school in Europa. Commissaris Marianne Thyssen reikte op 24 november de ‘Innovative VET Award’ uit.

Op de slotdag van de Europese week van het beroepsonderwijs ontving het Da Vinci College (Dordrecht) in Brussel de Innovative VET Award, de prijs voor de meest innovatieve instelling voor beroepsonderwijs in Europa. De prijs wordt uitgereikt aan scholen die bijdragen aan excellentie door innovatief onderwijs. De activiteiten van de school moeten inspirerend zijn voor andere scholen. De Europese Commissie reikt de prijs nu voor de tweede keer uit. Vorig jaar won een Finse school de prijs.

Hybride onderwijswijsconcept
Het Da Vinci College krijgt de prijs voor zijn hybride onderwijsconcept, zoals dat vorm krijgt in de ‘Duurzaamheidsfabriek’. Hierbij worden leren op school en op de werkplek zoveel mogelijk geïntegreerd. Bovendien wordt er nauw samengewerkt met het regionale bedrijfsleven. De SER noemde vorige week dit concept het voorbeeld voor de toekomst van het beroepsonderwijs in Nederland.

Lees ook: Europese Commissie organiseert VET Skills Week