‘Dag van het mbo’ op donderdag 24 november

Op donderdag 24 november biedt Cinemec in Ede niet alleen onderdak aan MBO City, maar ook aan het Uitblinkersgala en de verkiezing van het Beste Leerbedrijf van het jaar.

De MBO Raad, SBB en de MBO Academie bundelen de krachten: op donderdag 24 november 2016 organiseren zij gezamenlijk de ‘Dag van het mbo’. Overdag vindt MBO City plaats, het congres voor mbo-professionals. Via presentaties van gerenommeerde sprekers uit wetenschap, bedrijfsleven en onderwijs maken de bezoekers kennis met de nieuwste ontwikkelingen in hun vak. Daarnaast zijn er kleinschalige sessies waarin deskundigen dieper ingaan op actuele onderwerpen in het onderwijs. Door de flexibele opzet kan iedere bezoeker een eigen dagprogramma samenstellen.

Uitblinkers
Na de afsluiting van MBO City begint het Uitblinkersgala. Tijdens het gala kiest een vakjury bestaande uit vertegenwoordigers van docenten, studenten en werkgevers uit 42 deelnemende studenten de Landelijke Uitblinker 2016. Daarnaast wordt bekend gemaakt welk leerbedrijf zich een jaar lang het ‘Beste Leerbedrijf’ mag noemen en welke stagebegeleider de ‘Beste Praktijkopleider’. Het Uitblinkersgala is onderdeel van ‘Dit is mbo’ en wordt georganiseerd door de MBO Raad en SBB.

Ruggengraat
Ton Heerts, de kersverse voorzitter van de MBO Raad, is blij met de brede opzet van de Dag van het mbo: ‘Dit is een prachtige manier om de talenten van het mbo in het zonnetje te zetten. Iedereen mag weten dat mbo’ers de ruggengraat van onze samenleving vormen. Ik hoop op een mooie samenwerking tussen scholen, studenten en leerbedrijven. Ik vind het vooral belangrijk dat heel Nederland kan zien wat voor moois er allemaal op het mbo gebeurt. Als scholen, leerbedrijven, studenten, docenten en praktijkopleiders samen de schouders eronder zetten, moet dat lukken!’

Schrijf u hier in voor MBO City.