Docent Conrad is streng maar rechtvaardig

Conrad Berghoef, docent Nederlands op ROC Friese Poort in Drachten, is de nieuwe Leraar van het Jaar. Volgens de jury is Berghoef streng, maar altijd rechtvaardig.

De verkiezing van Conrad Berghoef tot mbo-leraar van het jaar werd zaterdag 7 oktober bekendgemaakt door minister Bussemaker tijdens het Lerarencongres. De leraar Nederlands stelt zich volgens de jury volledig in dienst van zijn studenten: hij wil een blijvende indruk op hen achterlaten. Zijn studenten geven aan dat Berghoef soms streng is, maar altijd duidelijk en rechtvaardig.

Youtube
Volgens de jury onderscheidt Berghoef zich door het gebruik van verschillende media. Op Youtube en Facebook (‘Conrad de docent’) geeft hij uitleg over lastige taalkundige en grammaticale onderwerpen. Ook liet hij studenten verpleegkunde hun ervaringen in de zorg op papier zetten. Dit leidde eerder dit jaar tot een heus boek, met als titel ‘Help ik zit in de zorg!’

Autonomie
In zijn rol als ambassadeur wil Conrad Berghoef opkomen voor de autonomie van de docent. Hij is volgens de jury niet bang om op de tenen van beleidsmakers te gaan staan om het mbo de positieve uitstraling te geven die het verdient. De nieuwe minister is dus gewaarschuwd!

Geplaatst op 8 oktober 2017 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's worden actuele thema's gevolgd: • MBO City 2016 • Lerarenregister Excellent Vakmanschap • Actieplan MBO    

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hier naast: Nieuwsbrief

 

19 november: Dag van het mbo

Alvast in de stemming komen? Bekijk dan de terugblik!