Docenten werken hard aan afstandsonderwijs

Overal in Nederland werken mbo-docenten aan het inrichten van afstandsonderwijs. Studenten die voor hun afsluitend examen staan krijgen voorrang.

Op de mbo-scholen wordt in ieder geval tot 6 april geen regulier onderwijs verzorgd. Maar het onderwijs ligt niet stil! Overal in Nederland werken mbo-docenten aan het inrichten van voorzieningen voor afstandsonderwijs. Zoals op het Deltion College (Zwolle), waar Bram Punten zijn studenten les geeft via de webcam (zie foto). Deltion wil de komende tijd veel meer lessen via afstandsleren aanbieden. De docenten krijgen daarover een interne opleiding. Bekijk hierover dit nieuwsbericht van RTV Oost.

Gratis lesmateriaal

Om het afstandsonderwijs te ondersteunen, hebben educatieve uitgeverijen besloten hun digitaal lesmateriaal tijdelijk gratis ter beschikking te stellen. De ministers Van Engelshoven en Slob zijn erg te spreken over deze inzet : ‘Mooi om te zien hoe we allemaal samen onze verantwoordelijkheid nemen om leerlingen zo goed mogelijk onderwijs te kunnen blijven geven.’

Videoboodschap

In een videoboodschap steken de ministers Van Engelshoven en Slob alle docenten die in deze moeilijke tijden hun best doen om het onderwijs zoveel doorgang te laten vinden een hart onder de riem.