Vakmanschap centraal thema op MBO City

Vakmanschap is het centrale thema van de de nieuwe editie van MBO City. Op maandag 30 november verzamelt de mbo-wereld zich weer in Ede. Inschrijven kan hier.

MBO City is de vaste toogdag voor iedereen die het mbo een warm hart toedraagt. Het is inmiddels een vaste waarde voor de doelgroep, die varieert van docenten en afdelingsmanagers tot praktijkopleiders. Dit wil echter niet zeggen dat MBO City niet aan ‘stadvernieuwing’ doet. Deze editie verzilvert de organisatie enkele wensen van de MBO City-bezoekers. Elk jaar vullen deze bezoekers een enquête in. Een wens die daarop veelvuldig genoteerd werd, was meer ‘lucht’ in het programma. De spreker bepaalt zelf hoeveel tijd hij of zij nodig heeft. Hierdoor zijn er nu ook presentaties van 30 minuten. Dit zorgt voor meer ruimte om te netwerken en te ontmoeten. Ook geven enkele sprekers hun presentatie twee keer. Dat voorkomt teleurstelling als de zaal de eerste keer helemaal is volgeboekt.

Pop-up presentaties
Een andere belangrijke verandering is de programmering van korte, interactieve workshops voor kleinere groepen deelnemers. In deze pop-up presentaties kun je met professionals van gedachten wisselen over onderwijskundige zaken, zoals de invoering van de nieuwe kwalificatiestructuur. Je krijgt informatie, advies en goede voorbeelden aangereikt.

Beursvloer
Het is geen vernieuwing, maar eerder een comeback: de beursvloer. Vorig jaar werd dit onderdeel node gemist, zo bleek uit de MBO City-enquête. Zodoende kan er dit jaar weer gesproken en genetwerkt worden met de belangrijkste organisaties en bedrijven voor het mbo. De standhouders geven bovendien presentaties over hun producten en diensten.

#bijzijn
De programmering is bijna rond. Op de website staan de namen van de sprekers, pop-up presentaties en productpresentaties vermeld die op dit moment bekend zijn. Enkele aansprekende namen zijn Erben Wennemars en Peter Heerschop. Elke week wordt de informatie aangevuld. Kijk dus regelmatig op www.mbocity.nl voor het meest recente overzicht. Aanmelden kan via dezelfde site.