Excellent vakmanschap bij de HMC Expositie

Komend schooljaar start het HMC met een extra uitdagend programma voor ambitieuze studenten. Waartoe dit excellent vakmanschap kan leiden is vandaag en morgen te zien in Rotterdam, tijdens de HMC Expo 2015.

Het HMC is een zelfstandige vakschool voor opleidingen in de richtingen interieur & wonen, meubel & hout en design & mode accessoires. In het onderwijs ligt de nadruk op creativiteit, vakmanschap en ondernemerschap. Er is veel aandacht voor excellent vakmanschap. De expositie HMC Expo is een goede gelegenheid om dit zelf te ervaren, te zien en te voelen. ‘Achter elk eindwerkstuk schuilt een gedachte én een verhaal!’, zo meldt het HMC.

Theeceremonie
Eerder, op 30 juni en 1 juli, stelden de examenstudenten van HMC Amsterdam, hun eindwerkstukken ten toon. Vakmanschap staat daarbij hoog in het vaandel. Oftewel zoals een studente het verwoordt: ‘Mijn beeldmerk laat ik op een consequente en minimalistische manier terugkomen in mijn tassen. Ik zorg ervoor dat het vakmanschap zichtbaar is’. Vakmanschap is ook terug te zien bij de meubelmakers. Elk jaar komen studenten met nieuwe meubelconcepten, waarbij ze ambacht en moderne technieken weten te combineren. Zo is er een tafeltje gemaakt waarvan de drinkbekers vervaardigd zijn van keramiek geprint met een 3D printer, geïnspireerd op de Japanse theeceremonie. Maar ook bij de houten jachtbouw is het vakmanschap zichtbaar, een speedboot gebaseerd op een klassiek ontwerp maar gebouwd met nieuwe technieken.

Kantine
Op de Expo zijn ook verschillende interieurprojecten te bewonderen, elk door de studenten op een eigen creatieve wijze gepresenteerd. Een student van Interieuradviseur vertelt: ‘Mijn eindwerkstuk was een kantine van een school in Bergen op Zoom. Het idee is hierbij om buiten naar binnen te halen door gebruik te maken van veel natuurlijke kleuren en planten. De studenten moesten ook binnen het gevoel hebben er even uit te zijn waardoor ze zich beter kunnen ontspannen tijdens tussenuren of in pauzes. Dit bevordert het creatief denkproces en de prestaties.’

De HMC Expo 2015 is dinsdag 7 en woensdag 8 juli open. Klik voor meer informatie hier.