Finale ambassadeursverkiezing op maandag 19 november

De verkiezing van de landelijke mbo-ambassadeur komt er weer aan. Op maandag 19 november zal de finale plaatsvinden tijdens het Ambassadeursgala.

De jaarlijkse verkiezing van de mbo-ambassadeur (voorheen ‘Uitblinker’) start met voorverkiezingen op de mbo-scholen. Vervolgens kunnen schoolambassadeurs doordringen tot de landelijke wedstrijden. Dit jaar heeft de verkiezing een nieuw element: de geselecteerde kandidaten worden tijdens drie challenges door een vakjury beoordeeld op onder andere hun creativiteit, probleemoplossend vermogen, leiderschapskwaliteiten en vakkundigheid. Via YouTube zal heel Nederland kunnen volgen hoe de kandidaten hun challenge uitvoeren en wie doorgaat naar de volgende ronde.

Challenge
Tijdens de ‘Dag van het mbo’ op 19 november voeren de overgebleven kandidaten de laatste challenge uit. De grote finale is het Ambassadeursgala: dan maakt een vakjury bekend wie de nieuwe Landelijke Ambassadeur mbo wordt. Op het gala worden naast de prijzen voor studenten ook het Beste leerbedrijf en de Beste praktijkopleider bekendgemaakt.

De Landelijke Ambassadeursverkiezing mbo, ofwel ‘Dit is mbo’, is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van OCW, de MBO Raad en de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De verkiezing vindt jaarlijks plaats.

Meer weten of aanmelden? Ga naar ‘Dit is mbo’.