Friese Poort adviseert gebruik van mondkapje op school

ROC Friese Poort geeft studenten het dringende advies om bij binnenkomst in de school een mondkapje te gebruiken. In het klaslokaal zelf mag het mondkapje weer af.

Op die manier hoopt Friese Poort de kans op besmetting voor docenten en studenten te minimaliseren. Afgelopen week zijn 125.000 mondkapjes op de school afgeleverd. Het leeuwendeel hiervan is bedoeld voor de docenten. Studenten worden geacht zelf een mondkapje mee te nemen. De eerste weken kunnen studenten die geen mondkapje bij hebben wel gratis gebruik maken van door de school geleverde mondkapjes, om zo het gebruik ervan te stimuleren.

Advies

De school kiest niet voor een verplichting om een mondkapje te gebruiken, maar hanteert een dringend advies. In een brief worden studenten ‘met klem’ gevraagd om bij binnenkomst in de school tot het moment dat men de klas ingaat een mondkapje te dragen. Op de website van  de school staat ter toelichting: ‘Wij vinden de gezondheid van onze studenten en medewerkers erg belangrijk. Met het dragen van een mondkapje in drukke delen van het gebouw willen we de mogelijkheid voor besmetting zoveel mogelijk voorkomen. Hiermee bescherm je niet alleen jezelf, maar ook je medestudenten, docenten, familie en vrienden.’

Praktijklessen

Tijdens de lessen mogen de mondkapjes af, tenzij het onmogelijk is – zoals bij bepaalde praktijklessen – anderhalve meter afstand te houden. Om de verspreiding van het virus verder tegen te gaan zijn de ventilatiesystemen in de gebouwen extra gecontroleerd. Ook blijven de kantines voorlopig dicht. Als alternatief staan buiten op het schoolterrein foodtrucks voor eten en drinken.