Genomineerden beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2024

De genomineerden voor de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider 2024 zijn bekend. Welk leerbedrijf heeft het leren in de praktijk zo goed voor elkaar dat het de titel beste leerbedrijf verdient? Voor welke praktijkopleider is niets te gek als het om mbo-studenten gaat?

Voor ongeveer 500.000 mbo-studenten in ons land is leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen, heeft het ministerie van Onderwijs al in 1996 de verkiezing van het beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs.

Ruim 800 voordrachten

De afgelopen maanden konden scholen, bedrijven en studenten voordrachten indienen. Vervolgens heeft een deskundige jury de ruim 800 voordrachten beoordeeld. Daaruit kwam een selectie van 90 genomineerde leerbedrijven en 87 genomineerde praktijkopleiders, verdeeld over negen sectoren.

Sectorkamers

Als volgende stap zijn nu de negen sectorkamers aan zet. Zij beoordelen per sector welk leerbedrijf en welke praktijkopleider doorgaan naar de finale. Er blijven dan 18 sectorwinnaars over die opgaan voor de titel van beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland.

Gala

Op 13 mei 2024 worden tijdens het Ambassadeursgala het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider bekend gemaakt. Het gala vindt zoals gebruikelijk plaats in theater Orpheus in Apeldoorn. Minister Robbert Dijkgraaf zal een van de gasten zijn. Organisatoren van het gala zijn naast de MBO Raad, SBB, WorldSkills Netherlands, de AOb en de BVMBO. De show zal live te volgen zijn via het YouTube kanaal van ‘Dit is mbo’.

Schijnwerpers

Het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider staan een jaar lang in de schijnwerpers. Namens SBB vertegenwoordigen zij alle leerbedrijven en praktijkopleiders van Nederland. De winnaars worden regelmatig gevraagd om hun visie op het opleiden in de beroepspraktijk te geven

Bekijk hier alle genomineerde leerbedrijven en praktijkopleiders.