Graafschap College bouwt nieuwe school voor sport en bewegen

Voor de bouw van een nieuw schoolgebouw heeft het Graafschap College een lokale aannemer geselecteerd. Tien leerlingen van de bouw- en installatieopleidingen krijgen een opleidingsplaats.

De nieuwe locatie van het Graafschap College moet zo’n 700 leerlingen, voornamelijk van de opleiding Sport en Bewegen, herbergen. De school wordt gevestigd in de buurt van een groot sportpark, hetgeen tot de nodige synergie moet gaan leiden.

Werkgelegenheid
De school is blij dat een lokale bouwer de aanbesteding heeft gewonnen, de Klaassen Groep uit Dinxperlo. ‘Zowel Klaassen als het Graafschap College streven ernaar zo veel mogelijk regionale bedrijven te betrekken bij de nieuwbouw’, meldt de school. ‘Het project levert een positieve bijdrage aan de werkgelegenheid in de regio.’ In het verleden kreeg het Graafschap College kritiek omdat bij bouwklussen niet werd gekozen voor regionale aannemers.

Opleidingsplaatsen
Een van de afspraken tussen Klaassen en het Graafschap College is dat tien leerlingen van de bouw- en installatieopleidingen van de school een opleidingsplaats krijgen tijdens de bouw. In de zomer van 2017 start de bouw van de nieuwe school die dan een jaar later in gebruik zal worden genomen. De kosten zijn beraamd op ongeveer 10 miljoen euro.

Lees ook: Opening nieuw gebouw HMC Rotterdam