Graafschap College: studenten zorg alleen online les

De studenten Zorg van het Graafschap College krijgen voorlopig alleen online les. Op verzoek van lokale zorginstellingen worden de fysieke lessen op school stopgezet.

Vanwege de snelle stijging van het aantal besmettingen in de regio hebben enkele zorginstellingen in de Achterhoek het Graafschap College gevraagd voorlopig te stoppen met lessen op school. In de zorginstellingen werken veel stagiaires van het Graafschap College. Omdat deze studenten elkaar ook zien op school, vrezen de zorginstellingen besmettingen. Op verzoek van de zorginstellingen worden de lessen op school in ieder geval de komende maand gestopt.

Stages

De maatregel geldt voor alle studenten van de zorgopleidingen die stage lopen. Het gaat om de tweede, derde en vierdejaars studenten van de opleidingen Maatschappelijke zorg, Verpleging, Verzorging en het profiel Helpende zorg en welzijn. Alleen de eerstejaars bol-studenten krijgen wel les op school, omdat zij nog geen stage lopen.

Afstandsonderwijs

In een brief schrijft het Graafschap College: ‘We beseffen dat deze keuze impact heeft, maar we vinden het belangrijk om waar dit kan bij te dragen aan de bestrijding van het virus. We zullen zodra dit weer kan het fysieke onderwijs weer oppakken.’ Voor de overige opleidingen blijft het Graafschap College wel een mix aanbieden van lessen op school en afstandsonderwijs.