Gratis lesbrief over Tweede Kamerverkiezingen

Codename Future heeft een gratis lesbrief ontwikkeld voor mbo-studenten. Doel: zoveel mogelijk jongeren naar de stembus krijgen.

Codename Future is een ideële stichting die jongeren wil voorbereiden op een actieve rol in de samenleving. Vanuit deze missie heeft de organisatie een gratis lesbrief ontwikkeld over de komende verkiezingen. In de Lesbrief wordt ingegaan op de invloed die jongeren kunnen hebben en waarom het belangrijk is om je stem te laten horen. De lesbrief werd maandag 20 februari onder 40.000 studenten verspreid. De lesbrief kun je hier aanvragen.

De Stembus
Met de lesbrief hoopt Codename Future zo veel mogelijk jongeren naar de stembus te krijgen. Het initiaties sluit naadloos aan bij De Stembus, het initiatief van Tim Hofman (VARABNN) om meer jongeren naar de stembus te krijgen. Dagelijks te volgen via facebook.

Elke stem telt
Daarnaast doet ook de Rijksoverheid een poging meer jongeren naar de stembus te krijgen. Met de actie Elke stem telt wil minister Plasterk jongeren duidelijk maken dat zij het verschil kunnen maken. ‘Jongeren zullen de gevolgen van de beslissingen van nu voelen.’ Naast spotjes op televisie en radio, zet Plasterk ook SnapChat in. Of de actie een succes wordt, wordt betwijfeld. Zo is op de website van Adformatie te lezen: ‘Met ‘Elke Stem Telt’ wil minister Plasterk vooral jongeren overtuigen. Maar (–) hen zien we niet terug in deze filmpjes. Zouden jongeren blijven hangen bij deze poëtische beelden? Op een timeline waar alles om aandacht schreeuwt is tempo cruciaal en moet de content ‘snackable’ zijn. Wie jongeren effectief wil bereiken moet refereren aan wat jongeren snappen, opdat ze niet wegzappen.’