Helicon begint opleiding Wildlife Management

Helicon begint komend studiejaar in Helmond met de nieuwe opleiding ‘Wildlife Management’. Studenten leren hoe wilde dieren verzorgd moeten worden.

Het kan een ultiem voorbeeld van responsief onderwijs genoemd worden: het eerste wolvenpaar heeft zich in Nederland gevestigd en een mbo-school begint direct met een opleiding voor de verzorging van wilde dieren. Toch vormt de komst van de wolven in Nederland niet de reden voor de nieuwe opleiding. Volgens Helicon zijn ook in Nederland wilde dieren dichterbij dan velen denken. Denk aan de zeehonden in Pieterburen, de wilde zwijnen op de Veluwe en de vos door het hele land.

Dierengedrag

In augustus starten twee klassen met in totaal 56 studenten met de driejarige opleiding. Aan bod komen onderwerpen als dierengedrag, bescherming en veiligheid. Stages, vaak in het buitenland, vormen een belangrijk onderdeel van de opleiding. Wie de opleiding heeft afgerond kan aan het werk in een dierentuin, een vakantiepark of een opvangcentrum voor wilde dieren.

Doorstuderen

De opleiding ‘Wildlife Management’ is op niveau 4. Na het diploma kun je dus doorstuderen op het hbo. Het gaat dan bijvoorbeeld om hbo-opleidingen als Diermanagement, Toegepaste biologie, Bos- en natuurbeheer, Zee- en kust management of Toerisme.