Horecacollege ROC Midden Nederland: ‘grenzeloos gastvrij’

Na een ingrijpende verbouwing is het nieuwe Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland geopend. Het hypermoderne gebouw speelt in op de laatste trends en innovaties in de horecabranche.

Met drie nieuwe keukens, een reis-inspiratieruimte, een coffeebar, vergaderruimtes, een leerrestaurant en een evenementenbureau is het college helemaal klaar voor de toekomst. Het begrip ‘Grenzeloos Gastvrij’ staat hierbij centraal. Directeur Suzanne Staal is trots: ‘Voor onze studenten, docenten, medewerkers en het bedrijfsleven is dit een geweldige omgeving om te leren en te werken.’

Glas en hout

Door het gebruik van veel glas en hout heeft het pand een open en gastvrije uitstraling gekregen.
Iedereen kan letterlijk een ‘kijkje in de keuken’ nemen bij de vele vormen van leren in de praktijk. Het schoolgebouw legt een verbinding tussen lokaal, regionaal, nationaal en internationaal. Lokaal’ is de naam van het nieuwe leerrestaurant. In de ontmoetingsruimte en aula zijn visuals gebruikt van regionale toeristische trekpleisters. De vergaderfaciliteiten hebben een nationaal karakter gekregen. In het ‘International Office’ kunnen studenten terecht voor hun buitenlandstages.

Grenzeloos Gastvrij

Het Horeca & Toerisme College is een van de 13 kleinschalige colleges van ROC Midden Nederland. Jongeren en jong volwassenen worden opgeleid voor de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding. Het college biedt opleidingen op het gebied van Facilitaire Dienstverlening, Toerisme & Recreatie en Horeca. Ook professionals, die al werkzaam zijn in de sector, kunnen in het kader van ‘leven lang ontwikkelen’ zich bij het college blijven bekwamen in het vak.