Innovatie Award voor educatieve game

De NOT Innovatie Awards 2015 zijn uitgereikt. Voor het mbo viel ‘On the Ground Reporter’ van Uitgeverij Deviant in de prijzen.

‘On the Ground Reporter’ is een educatieve game over burgerschap. In de game kruipt de leerling in de rol van journalist en zoekt zo allerlei maatschappelijke problemen uit. Uiteindelijk resulteert dit in een radio-uitzending over deze maatschappelijke thema’s. Als de leerling het spel heeft uitgespeeld, voldoet hij aan de inhoudelijke eisen voor burgerschap. ‘On the Ground Reporter’ is daarmee de eerste complete burgerschapsmethode voor het mbo.

Publieksprijs
De NOT Awards worden jaarlijks uitgereikt aan vernieuwende producten of diensten in het primair, voortgezet en beroepsonderwijs. Uit de vele inzendingen volgen 25 nominaties. Uit deze nominaties worden de drie winnaars – één per onderwijscategorie – bekendgemaakt. Naast de juryprijs wordt er per onderwijscategorie ook een publieksprijs toegekend. In de mbo-categorie ging de publieksprijs naar LesLab. Dit is een methode voor loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). LesLab bestaat uit werkboeken en een digitaal lesvoorbereidingsprogramma met lesideeën en werkvormen. De docent kan swipend de les volledig aanpassen aan de leerbehoeften van de studenten.

Innovatieroute
Alle genomineerden krijgen een plekje op innovatieroute van de Nationale Onderwijstentoonstelling. Onderwijsprofessionals kunnen onder begeleiding de route lopen. Drie keer per dagdeel is er een rondleiding langs de innovatieroute. Het leuke is dat de genomineerden toelichting geven bij hun inzending.