JOBmbo heeft een nieuw bestuur

De Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOBmbo) heeft een nieuw bestuur. Dit zijn de vijf bestuursleden die komend studiejaar de belangen van mbo-studenten behartigen.

Miray Özügüzel

De 18-jarige student juridische administratieve dienstverlening (midden op de foto) is de nieuwe voorzitter van JOBmbo. Ze doet de opleiding aan Curio in Roosendaal. Op de site van JOBmbo  zegt ze dat ze streeft naar een inclusieve samenleving waarin iedereen gelijke kansen krijgt. Ze gaat daarbij de lastige gesprekken niet uit de weg en pleit actief voor beleidsverandering. Naast het voorzitterschap zal Miray zich bezighouden met doorstroom en politieke lobby.

Roeland Diepenbroek

Roeland (uiterst rechts op de foto), met zijn 21 jaar het oudste bestuurslid, is de nieuwe vice-voorzitter. Hij studeert aan het Grafisch Lyceum Rotterdam en doet daar de opleiding mediamanagement. Hij wil het stigma dat rust op het mbo de wereld uit helpen en zich hard maken voor de verbetering van het onderwijs. Ook wil hij studenten stimuleren om zich op zoveel mogelijk manieren te ontwikkelen. Roeland gaat bij JOBMBO aan de slag met medezeggenschap en participatie, examens, onderwijsaanbod en -kwaliteit.

Maria van Middelkoop

De nieuwe secretaris van JOBmbo is Maria (tweede van links op de foto). Ze is 18 en doet de tweetalige opleiding Marketing en Communicatie aan MBO Amersfoort. Ze wil zich dit jaar vastbijten in de volgende onderwerpen: rechten en gelijke kansen van mbo-studenten op het gebied van stages en internationalisering.

Celine van Bronswijk

Ook Celine (tweede van rechts op de foto) studeert in Amersfoort, maar dan aan ROC Midden Nederland. De 17-jarige student mediavormgeving is de nieuwe penningmeester. Ze wil graag zorgen voor gelijkheid tussen het mbo, hbo en wo. Ze heeft dan ook de portefeuille gelijke positie van mbo-studenten. Daarnaast gaat ze aan de slag met het thema schoolkosten.

Rens Brands

Rens (uiterst link op de foto) is algemeen bestuurslid. Hij is 18 en volgt de opleiding facilitair leidinggevende aan het Summa College in Eindhoven. Hij wil dat mbo-instellingen beter luisteren naar hun studenten. Hij ziet te vaak dat er geen gehoor wordt gegeven aan klachten van studenten. Daarom zal hij zich als bestuurslid ook inzetten voor medezeggenschap, participatie, gelijke kansen en welzijn.

Foto: Marit Hazebroek