Kampioen kapper knipt kuiven kamer en kabinet

Huseen Khaled, afkomstig uit Syrië, rondde bij ROC Friese Poort de kappersopleiding af. Als trotse Nederlands kampioen verzorgt hij op Prinsjesdag de kapsels van ministers en Kamerleden.

‘Een grote eer’, zegt de zeven jaar geleden naar Nederland gekomen Huseen. Vanaf 07.00 uur ’s ochtends is hij in Den Haag druk om kapsels van Kamerleden en ministers in orde te maken. Hij neemt onder andere de kapsels van de Kamerleden Anne Kuik (CDA), Jeanet van der Laan (D66) en Wieke Paulusma (ook D66) onder handen. Het klapstuk van de dag is echter het kapsel van de minister van Onderwijs: Robbert Dijkgraaf (ook al D66).

Harlingen

Huseen kwam tijdens de grote Syrië-crisis naar Nederland. Inmiddels is hij 26 jaar en goed geïntegreerd in de samenleving. Hij volgde aan ROC Friese Poort de kappersopleiding. Daarbij liep hij stage in Leeuwarden en Harlingen. Huseen is niet de enige kapper die op Prinsjedag actief is. Zijn collega Jesse Dekkers (20 jaar) verzorgt onder andere het haar van Micky Adriaansens, de minister van Economische Zaken. Jesse volgde de kappersopleiding aan het Koning Willem I College en werkt in een kapsalon in Den Bosch.

Kampioenen

Huseen en Jesse namen allebei onlangs deel aan de nationale vakwedstrijden. Husseen werd zelfs Nederlands Kampioen. In november doet hij mee aan internationale wedstrijden in België.