Kinderboek eerstejaars Alfa College

‘Sammie verliest zijn tand’, zo heet het boek dat studenten van de opleiding Tandartsassistent van het Alfa-college maakten.

De studenten hebben in projectverband het verhaal bedacht en daarbij illustraties getekend. Het resultaat is een kleurrijk boekje met als titel ‘Sammie verliest zijn tand’. Het is speciaal geschreven voor kinderen in de leeftijdscategorie van drie tot en met zes jaar.

Sammie
Het verhaal gaat over het beestje Sammie, die ineens zijn voortand is verloren. Hij vraagt aan al zijn vriendjes of zij misschien een tand hebben gevonden, maar de tanden die zij hebben passen niet. Uiteindelijk stelt zijn vader voor om bij de tandarts langs te gaan. Daar krijgt Sammie te horen dat hij een grote mensentand krijgt.

Leerzaam
Het idee voor he boek is afkomstig van docent Garreldien Paulus. ‘Het was een leuk, maar ook vooral leerzaam project voor onze studenten. Het is niet alleen samenwerken, maar ook doelgroepgericht schrijven en het ontwikkelen van creatieve talenten.’ Momenteel wordt onderzocht of het boekje kan worden verspreid onder tandartspraktijken.