Limburg investeert in logistiek vakmanschap

Mbo-studenten in Noord- en Midden-Limburg kansen bieden op een baan in de logistiek. Met dat doel voor ogen bundelen Gilde Opleidingen en het regionale bedrijfsleven de krachten in het Centrum voor Logistiek Vakmanschap. De opening is vandaag in Stadion De Koel in Venlo.

Het Centrum voor Logistiek Vakmanschap – kortweg CLV – wil de baankansen van mbo-studenten in de transport en logistiek vergroten door hun opleiding beter te laten aansluiten op hun toekomstige werkomgeving. Door onderwijs en praktijk écht samen te brengen (fysiek op de locatie Hagerhofweg van Gilde Opleidingen in Venlo), zullen bovendien meer jongeren geïnteresseerd raken in een logistieke baan. Limburg kan zo uitgroeien tot dé logistieke hotspot van Nederland, zo is de overtuiging. Dit initiatief past volgens de initiatiefnemers ook echt bij Limburg: een transportprovincie, met Tradeport Venlo als belangrijkste pijler.

Onderwijs en praktijk
Meer dan vijftien belangrijke logistieke dienstverleners uit de regio hebben zich inmiddels verbonden aan het CLV. Samen met Gilde Opleidingen gaan zij het onderwijs en de praktijk beter op elkaar afstemmen, de deskundigheid van medewerkers bevorderen en met gerichte initiatieven proberen om meer logistieke studenten te werven.

Aftrap
De aftrap van het CLV is vandaag in stadion De Koel, de thuisbasis van VVV Venlo. Ingeborg Janssen Reinen, lid van het College van Bestuur van Gilde Opleidingen, geeft vanaf 16.15 uur een toelichting op het hoe, wat en waarom van het CLV. Aansluitend gaat Jack van der Veen, hoogleraar Supply Chain Management van Nyenrode Business University, in op de sociale innovatie in de logistiek en het belang van een stevige verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven. Met medewerking van een logistiek talent uit de regio vindt even voor 17.00 uur de symbolische aftrap van het CLV plaats op het voetbalveld.

Het Centrum voor Logistiek Vakmanschap is mogelijk gemaakt met bijdragen van het ministerie, het regionale bedrijfsleven en de lokale overheid.