Live onderwijs van vakmensen in actie

Via het project ‘Klassewerk’ kunnen mbo-studenten live volgen hoe vakmensen hun werk uitvoeren. Terwijl ze met de interactieve helm meekijken stellen studenten hun vragen aan de vakman.

Klassewerk is een initiatief van het ROC van Amsterdam en Volkswagen Bedrijfswagens. Studenten krijgen in de pilot met Instagram Live les van vakspecialisten op locatie. Via een interactieve helm met camera kunnen studenten meekijken met de werkzaamheden. De vakman geeft uitleg bij alle handelingen en beantwoordt direct vragen van studenten.

Laadpaal

In een artikel in Metro wordt vakman Maikel de Goede gevolgd bij het installeren van een laadpaal. Studenten zien hoe Maikel de draadjes in de paal en de meterkast  op elkaar aansluit. De studenten van het ROC van Amsterdam stellen allerlei vragen. Bijvoorbeeld hoeveel palen Maikel op een dag installeert (gemiddeld twee) en hoeveel de paal weegt (drie kilo). Maar ook wat nou het leukste van zijn werk is. „Alle verschillende mensen en plekken waar ik kom.”

Vervolg

Volgens de initiatiefnemers kan het live-onderwijs van ‘Klassewerk’ een goede aanvulling zijn op het huidige praktijkonderwijs. Volkswagen Bedrijfswagens zegt op deze manier te willen bijdragen aan de ontwikkeling van de volgende generatie vakmensen. Vakspecialisten en docenten uit heel Nederland met verschillende disciplines kunnen zich vanaf nu aanmelden op de website, voor het vervolg van de pilot.

Geplaatst op 14 mei 2019 terug naar vorige pagina

 

Dossiers

Op de dossierpagina's volgen wij actuele thema's, zoals Keuzedelen of Leven lang ontwikkelen

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hiernaast: Nieuwsbrief

 

Vragenservice

Een vraag naar aanleiding van een artikel? Klik hier.

 

The road to gold…