Manon Sprenkeler winnaar Berg-Award

Manon Sprenkeler van Rijn IJssel heeft de Berg-Award van WorldSkills Netherlands gewonnen. Over haar ervaringen met vakwedstrijden schreef ze een boek: ‘The Challenge of a Lifetime’.

De Berg-Award is in het leven geroepen door WorldSkills Netherlands. De prijs is bedoeld voor de deelnemer die zich buitengewoon heeft ingespannen in de voorbereiding op internationale vakwedstrijden. Manon Sprenkeler, dit jaar deelnemer aan Euroskills in Boedapest, werd door teamleden en experts van Team NL verkozen. Manon: ‘Het is een hele eer als je teamgenoten jou nomineren. Maar eigenlijk heeft iedereen van ons gewonnen, want voor mij staat de Berg-Award voor alle prestaties van Team NL op EuroSkills.’

Teamgeest
De grafisch ontwerpster zet zo voor het duizendkoppige publiek heel Team NL in het zonnetje. Het gaat niet alleen om de medailles die behaald zijn, maar ook om de teamgeest en over de passie een betere vakman of –vrouw te worden. Daarover heeft Manon een boek geschreven: ‘The challenge of a lifetime, wat vakwedstrijden met je doen’. Het boek begint met de voorrondes in Arnhem en eindigt met een medal of excellence in Boedapest. Hoe dit haar hele leven veranderde, tegenslagen overwon en trots is om een mbo-opleiding te hebben gevolgd is allemaal te lezen in dit boek. ‘Ik hoop met mijn verhaal jonge mensen te inspireren en vooroordelen over het mbo weg te nemen”, aldus Manon. Zelf heeft ze het afgelopen jaar mooie kwaliteiten leren ontdekken van haarzelf, ontmoette ze nieuwe mensen, maakte ze vrienden voor het leven en is ze een rijker mens geworden. Ze veranderde door haar deelname aan vakwedstrijden ook van gedachten: ze gaat uiteindelijk toch niet naar het hbo, maar wil eerst als zelfstandig grafisch ontwerpster haar carrière opbouwen. ‘Dat is ook wat vakwedstrijden met mij gedaan hebben’, aldus Manon.