Mark Rutte verzorgt nationale opening mbo-schooljaar

Minister president Mark Rutte verzorgt dit jaar de landelijke opening van het mbo-schooljaar. Bij het evenement in Zwolle zal ook rapper Typhoon aanwezig zijn.

De opening van het schooljaar wordt ook dit jaar een bijzondere bijeenkomst. Nadat twee jaar geleden koning Willem Alexander het mbo-schooljaar in Tilburg opende, zal dit jaar minister-president Mark Rutte de opening verzorgen. Rutte heeft nog een duidelijke band met het mbo: in de periode 2004-2006 was hij als staatssecretaris verantwoordelijk voor het mbo.

Typhoon

Naast Mark Rutte zullen ook onderwijsminister Ingrid van Engelshoven, voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof en rapper Typhoon aanwezig bij het evenement. De organisatie is in handen van vier Zwolse mbo-scholen: Deltion, Landstede, vakschool Cibap en de groene mbo-school Zone.College. Op de website ditismbo.nl wordt uitgelegd: ’Ook in dit moeilijke coronajaar is het belangrijk om het mbo te vieren middels de Nationale Opening van het mbo-jaar.’

De nationale opening vindt plaats op 10 donderdag september in Landstede sportcentrum (Zwolle) om 14.00 uur. De bijeenkomst is ook live te volgen op Youtube.