MBO Amersfoort en groothandel Scheerder werken samen

Horecagroothandel Scheerder en de School voor Techniek van MBO Amersfoort starten samen een niveau 2-opleiding waarvan het praktijkdeel in het magazijn van Scheerder plaatsvindt. De eerste studenten starten in september.

Vanaf dag één starten de studenten deels in de praktijk. Op de locatie van horecagroothandel Scheerder krijgen ze een dagdeel onderwijs van docenten van de School voor Techniek, de rest van de dag werken ze mee in het magazijn. Met echte bestellingen en echte zendingen. Deze opleidingsvorm sluit hierdoor naadloos aan op de hedendaagse beroepspraktijk. Met de opgedane praktijkervaring moet het bovendien gemakkelijker worden voor studenten om een passende baan te vinden na hun opleiding.

Grote behoefte
Roel Scheerder is blij met de samenwerking: ‘We hebben al eerder samengewerkt met MBO Amersfoort, dus een nieuwe samenwerking lag voor de hand. Maatschappelijke projecten bedenken en uitvoeren zit in ons dna. En nu hebben we voor het eerst een project onder eigen dak. Spannend!’ Ook directeur School voor Techniek Petra Kanters is enthousiast: ‘MBO Amersfoort is goed in het opleiden van studenten in samenwerking met het bedrijfsleven, onderwijs in bedrijf noemen we dat. Wij zagen de behoefte voor een BOL-variant van deze opleiding. De samenwerking met Scheerder maakt het mogelijk iets neer te zetten wat in die behoefte voorziet.’

Klik hier voor meer informatie over de opleiding.