MBO College Airport meest excellente luchtvaartschool

MBO College Airport, onderdeel van het ROC van Amsterdam, is door het Nederlands Luchtvaart Fonds verkozen tot meest excellente school op het gebied van luchtvaartonderwijs in Nederland. De school troefde gerenommeerde wo- en hbo-instellingen af en mocht zodoende de ‘Excellent Aerospace Education Award 2018’ in ontvangst nemen.

De ‘Excellent Aerospace Education Award’ is een driejaarlijkse prijs die in onderlinge competitie tussen wo-, hbo- en mbo-instellingen (circa 30 scholen) wordt uitgereikt. De winnaar is de opleiding of school die zich naar het oordeel van het Nederlands Luchtvaart Fonds (NLF) het meest in positieve zin heeft onderscheiden. Om voor de ‘EAE Award’ in aanmerking te komen moet de opleiding of school:
• Goed onderwijs verzorgen, waar het bedrijfsleven behoefte aan heeft;
• Goede contacten onderhouden met het lucht- en ruimtevaartbedrijfsleven en gerelateerde kennisinstellingen;
• Een doelgericht beleid voeren om studenten voor lucht- en ruimtevaart te interesseren;
• Evenementen organiseren om de belangstelling voor lucht- en ruimtevaart in de breedte te wekken;
• Een actief stagebeleid voeren met het betrokken bedrijfsleven;
• De studenten van de opleiding ook naast de opleiding enthousiasmeren voor de lucht- en ruimtevaart, bijvoorbeeld door actieve ondersteuning van het organiseren van lezingen en excursies;
• Het prijzenprogramma ‘Stimuleren om te Excelleren’ van het NLF actief steunen en studenten daarvoor enthousiasmeren.

Toonaangevend
Bij de editie 2018 van de Excellent Aerospace Education Award voldeed MBO College Airport het beste aan bovenstaande criteria. De school is onderdeel van ROC van Amsterdam en richt zich al 23 jaar op de luchthaven en de luchtvaart inclusief travel & hospitality. Sinds dit jaar heeft MBO College Airport een tweede vestiging, gespecialiseerd in Logistieke Dienstverlening. Met deze tweede onderwijslocatie op loopafstand van het hoofdgebouw, heeft de school de ambitie om uit te groeien tot dé logistieke vakschool van de regio Schiphol en Amsterdam. MBO College Airport werkt daarbij samen met toonaangevende bedrijven in de sector (luchthaven)logistiek, zoals KLM, Swissport en Expeditors.

‘Enorme boost’
De toekenning van de Excellent Aerospace Education Award’ past uitstekend bij deze ambitie. ‘Het winnen van deze prijs geeft een enorme boost aan de studenten en de docenten van MBO College Airport’, aldus Philip Mol, voorzitter van de directie.