MBO Connect: online community voor het mbo

Werken aan een sterke beroepsgroep om de kwaliteit van het mbo te waarborgen. Dat is de missie van de nieuwe online community voor het mbo: MBO Connect.

MBO Connect wil het online platform zijn voor alle docenten en instructeurs in het mbo. Aan zo’n platform is grote behoefte, zo bleek bij een onderzoek dat de beroepsvereniging van mbo-opleiders (bvmbo) in 2020 uitvoerde. Docenten willen onderling informatie kunnen uitwisselen, om te leren van elkaar, om inspiratie op te doen en om samen te werken aan beter onderwijs. Naar aanleiding van dat onderzoek heeft de beroepsvereniging het initiatief genomen om een online community speciaal voor het mbo te ontwikkelen. Met subsidie van het ministerie van Onderwijs is het gelukt om een professionele community te ontwikkelen met tal van mogelijkheden.

Personaliseren

MBO Connect wil een laagdrempelig platform zijn voor docenten en instructeurs. De site biedt gebruikers allerlei mogelijkheden, die door docenten zelf zijn aangedragen. Zoals vakkennis delen, in vakgroepen samenwerken, vragen stellen, ideeën uitwisselen en kennis nemen van relevant nieuws en interessante activiteiten. Zo stimuleert MBO Connect innovatie en professionalisering. Marjolein Held, voorzitter van de bvmbo: ‘Het mooie van MBO Connect is dat je de informatie helemaal kunt personaliseren. Je geeft aan in welke thema’s je geïnteresseerd bent en van welke onderwerpen je op de hoogte wil blijven.’

Opening

De officiële opening van de community vindt plaats op donderdag 18 maart. Minister Van Engelshoven gaat dan online in gesprek met vier opleiders. Ook licht Marjolein Held, voorzitter van de BVMBO, toe hoe opleiders gebruik kunnen maken van MBO Connect. Aanmelden voor deze online bijeenkomst kan hier.

Lidmaatschap

Alle opleiders kunnen via de site lid worden. Als scholen meedoen aan een collectief lidmaatschap hebben docenten en instructeurs kosteloos toegang tot MBO Connect. Omdat MBO Connect net gestart is, geldt tot aan de zomervakantie een kennismakingsactie. Wilt u meer weten hierover, neem dan contact op via info@mboconnect.nl.

Bekijk hier de online community MBO Connect