‘MBO Moves’ roept studenten op in beweging te komen

Veel jongeren hebben het niet zo gemakkelijk tijdens de coronacrisis. Onderwijs is lastig te volgen, sommige studenten vereenzamen en veel studenten bewegen te weinig. Studenten van MBO College Poort (Almere) bedachten een oplossing om jongeren in beweging te krijgen.

Onder begeleiding van twee eventprofessionals zijn zij op school een pop-up evenementenbureau gestart. Met het afstudeerproject MBO Moves!  bieden zij sinds 18 mei alle 500.000 mbo-studenten in Nederland toegang tot een online sportprogramma. Het project biedt een stageplek aan 13 studenten. Aan de hand van een promotievideo roept het stageteam medestudenten op mee te doen aan het online sportevent.

In shape

Patricia Jansen, stagiaire bij het project: ‘Wij en onze leeftijdsgenoten willen heel graag weer onbezorgd naar buiten en op vakantie. Omdat de kansen daarop weer groter worden gaan wij ze helpen om in shape te komen. We reizen fictief door alle 12 provincies van Nederland en bieden aan iedereen onze trainingsfaciliteiten aan.’

Workouts

Tot 10 juni kunnen mbo-studenten elke dinsdag en donderdag gratis online workouts volgen. Dat kan in de sporten kickboksen, fitness, dansen en voetbal. Patricia Jansen: ‘De workouts worden geleid door bekende toppers, zoals de dansinstructor Juvat Westendorp en kickboksinstructor Chellina Cherino. Chellina is oud-student van ROC Amsterdam en wereldkampioen kickboksen in haar gewichtsklasse. Juvat brak als danser door bij het grote publiek met zijn deelname aan So you think you can dance. Inmiddels heeft hij vele internationale dansproducties achter zijn naam staan en is hij eigenaar van dansschool Juvat Performing Arts Studio’s.’

Hardloopspel

Vanaf 1 juni kunnen studenten meedoen aan een zelfontworpen online (hard)loopspel. Alleen studenten dit spel meedoen maken kans om de finale te behalen. Op woensdag 16 juni 2021 staat de live onlinefinale van het evenement gepland; met een vierkamp tussen de finalisten per provincie, leuke gesprekken met de sporters en muzikaal entertainment.

Kijk voor meer informatie op www.mbomoves.nl