MBO onderzoeksdag in Zwolle

Op donderdag 12 november vindt bij het Deltion College de MBO onderzoeksdag 2015 plaats. Iedereen die betrokken is bij onderzoek in het mbo kan op deze dag kennis uitwisselen en inspiratie opdoen.

Naast plenaire sessies met sprekers als hoogleraar Onderwijskunde Geert ten Dam, biedt de dag een ruime keuze aan workshops. Docenten presenteren hun onderzoek, dat zij vaak samen met andere docenten uitvoeren. Aan het einde van de dag worden de eerste aanmoedigingsprijzen uitgereikt. Hiervoor buigt een driekoppige jury zich over de verschillende onderzoekspresentaties.

Kwaliteit verhogen
Met de onderzoeksdag wil het ministerie van OCW de professionele kwaliteit van het leraarschap in het mbo verhogen. De onderzoekende (master)docent kan hierin een belangrijke rol spelen door onderzoek te doen dat bijdraagt aan de kwaliteit van de opleiding of de organisatie, vindt minister Bussemaker. Er komen steeds meer universitair geschoolde docenten in het mbo. Het aantal docenten dat onderzoek doet, groeit daarmee. Juist deze docenten willen meer mogelijkheden hebben om kennis en ervaring met collega’s uit te wisselen.

Initiatief
De MBO onderzoeksdag is een initiatief van het Expertise Centrum Beroeps Onderwijs (ECBO), het Deltion College, ROC Landstede en de hogeschool Windesheim. Samen met het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO), het ministerie van OCW en vele anderen zetten zij zich in voor een (twee)jaarlijkse MBO onderzoeksdag.

Interesse om de MBO onderzoeksdag te bezoeken? Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Schrijf u hier in.