MBO-student Stefania bereikt finale songfestival

Stefania Liberakakis, eerstejaars student aan de Herman Brood Academie (MBO Utrecht), heeft de finale bereikt van het Eurovisie Songfestival. De 18-jarige Utrechtse treedt met haar lied Last Dance op namens Griekenland.

De eerstejaars student aan de Herman Brood Academie is geboren in Utrecht, maar heeft Griekse roots. Met haar 18 jaar heeft ze al heel wat podiumervaring. Zo nam ze op 11-jarige leeftijd deel aan The Voice Kids. Sinds twee jaar speelt ze de rol van Fenna in de TV-serie Brugklas. Ervaring met het songfestival heeft ze ook al: in 2016 deed ze mee aan de Nederlandse voorronde van het Junior Songfestival.

Supergirl

Vorig jaar zou Stefania ook al meedoen aan het Songfestival namens Griekenland, en wel met het liedje SUPERG!RL. De editie van 2020 kon echter geen doorgang vinden in verband met corona. Gelukkig selecteerde Griekenland ook dit jaar Stefania. Nu treedt ze in Rotterdam op met het nummer Last Dance.

Bookmakers

Volgens de bookmakers maakt Stefania een goede kans om in de top 10 te eindigen.  In een gesprek met RTV Utrecht zegt Stefania steeds meer te beseffen dat haar leven na het evenement drastisch dreigt te veranderen. ‘Als je voor Griekenland meedoet, word je echt gewaardeerd daar. Je blijft dus een carrière hebben’, aldus de zangeres tegen de regionale omroep.

Update: Stefania bereikte tijdens de finale een eervolle tiende plek

Bekijk hier de videoclip van Last Dance