Talentvolle mbo-studenten stylen Kamerleden

Diverse parlementariërs beginnen Prinsjesdag vandaag met een bezoek aan jonge kappers en schoonheidsspecialisten. De Kamerleden laten hun haar stylen door excellente mbo’ers, onder wie Mandy Lindelauf, derdejaars student van de kappersopleiding van het Arcus College.

Troon
Ook op NS station Den Haag CS zijn talentvolle mbo-studenten actief. Zo kunnen passanten zich laten fotograferen op een troon, gemaakt door een student van stichting RIBO uit Hengelo. Desgewenst met een hoed, ontworpen en gemaakt door nationaal kampioenen mode ontwerpen en deelnemers aan EuroSkills Claudy Reinalda en Michelle Koopman. Carmen Geurtsen verzorgt oranje bloemcorsages die op het station worden uitgedeeld. Zij vertegenwoordigt ons land tijdens EuroSkills op het onderdeel bloembinden.

Uitblinkers
Bij alle activiteiten zijn ook mbo Uitblinkers actief die dit jaar mee doen aan de Uitblinkersverkiezing van Dit is mbo. Met deze verkiezing brengen scholen studenten voor het voetlicht die tijdens hun opleiding een bijzondere prestatie hebben neergezet. De winnaar van de verkiezing krijgt de titel Landelijk Uitblinker en is een jaar lang ambassadeur voor het mbo.