MediaBites: scholen en bedrijven wisselen kennis uit

Voor de derde keer op rij organiseerden het Mediacollege Amsterdam (Ma) en de TV Academy het festival MediaBites. Meer dan 2.000 media-studenten genoten van presentaties en projecten in een overvol Vondelpark.

MediaBites is een jaarlijks festival waar mediastudenten kennis kunnen maken met de nieuwste ontwikkelingen in het mediavak. Iedereen die iets bedenkt, maakt of doet op het gebied van media en technologie krijgt tijdens MediaBites de kans om kennis uit te wisselen. Dit jaar werd het festival georganiseerd in Vondel CS (Vondelpark Amsterdam).

Startkapitaal
Tijdens MediaBites werden diverse presentaties en lezingen verzorgd door mediabedrijven. Er was een sfeervolle afsluiting waarbij Rabobank Amsterdam een startkapitaal van 10.000 euro beschikbaar stelde voor een uitdagend mediaproject. Bekijk hieronder een vlogverslag van MediaBites:

Uitbouwen
Han Smits (MediaCollege) en Huub Verweij (TV Academy) gaven al tijdens het evenement aan dat ze het evenement verder willen uitbouwen. Diverse hbo-instellingen en mbo-scholen zijn geïnteresseerd om volgend jaar aan te sluiten, zodat MediaBites zich kan ontwikkelen tot het media-event van Nederland. Bent u geïnteresseerd om een rol te spelen bij MediaBites 2018, neem dan contact op Stichting MediaBites Amsterdam, p.a. Mediacollege Amsterdam; contactweg 36, 1014 AN Amsterdam.