Minister Rob Jetten gast bij opening schooljaar

Rob Jetten, minister van Klimaat en Energie, is de hoofdgast bij de feestelijke opening van het nieuwe mbo-schooljaar. De feestelijke bijeenkomst staat dit jaar in het teken van duurzaamheid en energietransitie.

De opening van het nieuwe schooljaar vindt op 8 september plaats in Hoogeveen. De noordelijke mbo-scholen Alfa College, Noorderpoort, Drenthe College, Terra en Menso Alting verzorgen gezamenlijk de bijeenkomst. Hoofdgast is minister Rob Jetten. Wim Moes van het Alfa College ziet de komst van Jetten als een erkenning voor de vakmensen die de klimaatdoelstellingen en energietransitie moeten realiseren. In eerdere jaren openden onder andere koning Willem-Alexander, minister-president Mark Rutte en koningin Máxima het mbo-schooljaar.

Talkshow

Hoofdonderdeel van de feestelijke opening is een talkshow. Onder leiding van Welmoed Sijtsma gaat minister Jetten in gesprek met studenten, docenten en bestuurders over de bijdrage die mbo-opgeleiden kunnen leveren aan vraagstukken rond duurzaamheid en energietransitie. Ook Edith Hooge, voorzitter van de Onderwijsraad, zal een bijdrage leveren.

Samenwerking

Wat Wim Moes betreft is ook samenwerking een belangrijk thema: ‘Het verhaal van klimaatdoelstellingen en de energietransitie is een verhaal van samenwerking. Als je dat goed wilt doen, moet je uit de concurrentiemodus stappen. Het is niet meer de strijd om de student, maar de strijd om het intelligent positioneren en samenwerken van opleidingen. Daarmee genereer je de grootste meerwaarde.’

Live-uitzending

De bijeenkomst is live te volgen via het Youtube-kanaal van ‘Dit is mbo’. De uitzending begint op donderdag 8 september ’s middags om 13.30 uur.