Museum NEMO opent deuren voor mbo-klassen

Wetenschapsmuseum NEMO (Amsterdam) nodigt mbo-klassen uit het museum te komen bezoeken. Ook ontwikkelde NEMO lesprogramma’s voor studenten van de opleiding Pedagogisch Werk.

Het Amsterdamse wetenschapsmuseum NEMO stelt zich ten doel om bezoekers kennis te laten maken met wetenschappelijke verschijnselen op het gebied van natuurkunde en techniek. Het museum nodigt nu ook mbo-klassen uit voor een bezoek. Zo’n groepsbezoek is mogelijk op dinsdag tot en met vrijdag. Dagelijks zijn er starttijden om 10.30 en 13.30 uur. Een aanvraag kan gedaan worden via: reserveringen@e-nemo.nl. Er geldt een groepstarief van € 156 (maximaal 32 studenten).

Lesprogramma’s

Voor mbo-studenten Pedagogisch Werk heeft NEMO twee lesprogramma’s ontwikkeld: een basisprogramma en een verdiepend programma. Via de lesprogramma’s maken studenten op een laagdrempelige manier kennis met wetenschap en technologie. Beide programma’s bestaan uit drie modules. De modules begeleiden en verdiepen de ervaringen die studenten opdoen voor, tijdens en na een bezoek aan NEMO. Door studenten zelf te laten spelen, ontdekken ze hoe leuk het is om met kinderen aan de slag te gaan met wetenschap en technologie.

Kijk voor meer informatie over de lesprogramma’s of een groepsbezoek op de site van NEMO