Nog tien finalisten in de race voor Uitblinker 2016

De stembussen zijn gesloten, de top tien voor de finale van de jaarlijkse Uitblinkersverkiezing is bekend. Eén van deze tien mbo-studenten wordt op 24 november, de Dag van het MBO, Landelijk Uitblinker 2016.

Tot 9 november voerden alle 42 Uitblinkers campagne om zoveel mogelijk stemmen in de wacht te slepen: in totaal hebben 40.476 mensen op hun favoriete Uitblinker gestemd. Dat is veel, maar nog net geen record: vorig jaar werden zelfs meer dan 50.000 stemmen uitgebracht.

Wanneer ben je een Uitblinker?
Uitblinkers zijn studenten die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier in hun opleiding hebben onderscheiden. Iedere student heeft een eigen verhaal. Zo regisseerde een van de Uitblinkers videoclips voor bekende popartiesten en mocht een ander bij een internationale bijeenkomst als jongerenvertegenwoordiger meepraten over mensenrechten. De campagne en het Uitblinkersgala worden georganiseerd door Dit is mbo. De MBO Raad brengt met dit project het hele jaar door trotse studenten in beeld met passie en trots voor hun vak.

De top tien
Tijdens het Uitblinkersgala gaan de volgende tien Uitblinkers uitmaken wie zich een jaar lang ambassadeur van het mbo mag noemen: Sharon Schleepen (Gilde Opleidingen), Mehtap Öcek (ROC A12), Angus McIntyre (ROC Tilburg), Melanie Zanen (Da Vinci College), Kenneth Vos (Terra), Lisanne Fons (ID College), Nick Vijn (Clusius College), Nina Rietdijk (ROC Nijmegen), Mirthe Oosting (Noorderpoort), en Veerle Sloof (ROC Leiden).

Dag van het mbo
Op 24 november organiseren de MBO Academie, de MBO Raad en SBB samen de ‘dag van het mbo’. Scholen, docenten, studenten en werkgevers laten dan samen zien hoe creatief, toekomstgericht en waardevol het mbo is. Overdag vindt MBO City plaats, ’s avonds het Uitblinkersgala. Last minute beslissers kunnen nog een ticket bestellen.