Nova leidt zij-instromers op voor zonne-energie

Het Nova College is samen met opleidingsbedrijf IW Nederland een opleiding gestart voor de groeiende sector van zonne-energie. Zij-instromers worden onder andere opgeleid om zonnepanelen te installeren.

Zoals bekend staat Nederland aan de vooravond van een klimaattransitie. Naar verwachting is er de komende decennia enorm veel werk voor technici en installateurs. Het Nova College is daarom een maatwerktraject gestart voor zij-instromers die zich willen omscholen tot installateurs van zonnepanelen. De opleiding is ook geschikt voor werknemers die ervaring willen opdoen met de nieuwe technieken. De eerste groep is gestart op de Nova Campus Beverwijk.

Convenant

Onlangs ondertekenden dertien organisaties uit het mbo, het bedrijfsleven en de overheid het convenant ‘mbo-aanbod klimaattechniek’. In het document hebben de organisaties afspraken vastgelegd over het vernieuwen van de opleidingen die nodig zijn voor de klimaattransitie. De maatwerkopleiding van het Nova College is een voorbeeld van de gewenste vernieuwing.

Junior consultant duurzaamheid

Voor jongeren die met duurzaamheid aan de slag willen, biedt het Nova College vanaf augustus ook de nieuwe opleiding Junior consultant duurzaamheid aan. Deze opleiding op het snijvlak van techniek en economie is geschikt voor jongeren met affiniteit voor techniek en commercieel inzicht.

Foto: Nova College

Lees ook: Het mbo gaat opleiden voor de klimaattransitie