Ontwerper Tycho Boeker coacht studenten

Topontwerper Tycho Boeker, bekend van de kostuums van de Toppers, Og3ne en Trijntje Oosterhuis, verzorgde een workshop voor studenten van Aventus Zutphen. Hoe kom je op het idee van een scheurjurk?

Hoewel de naam misschien niet bij iedereen een belletje doet rinkelen, werkt Tycho Boeker al jaren voor grote namen in de Nederlandse showbizz. Voor studenten Dans, Mode en Vormgeving van Aventus Zutphen verzorgde Tycho een workshop in het kader van het project ‘You better f*cking do it’. Bij dit initiatief van Supportcoaches worden bekende professionals gekoppeld aan leerlingen.

Scheurjurk
In een interactieve sessie gaf Boeker antwoord op vragen als: hoe kwam je op het idee voor de scheurjurk van Trijntje? Hoe ga je om met kritiek? En hoe is het om te werken aan een productie van de Toppers? In de ronde ‘Lockerroomsecrets’ moest Tycho lastige keuzes maken, bijvoorbeeld over de vraag of een ontwerper zijn eigen kleding moet maken.

Supportcoaches
Support Coaches nodigt professionals uit om hun vak te komen belichten en in gesprek te gaan met studenten. Op vrijdag, 23 juni wordt filmmaker Martin Koolhoven op het Media College te Amsterdam geïnterviewd. Op het YouTube kanaal van Supportcoaches vertellen tal van topvakmensen over hun beroep.