Pro-Motor award 2018 naar Hogeschool Amsterdam

Het project Make IT Work van de Hogeschool van Amsterdam en ICT Nederland heeft gisteren uit handen van Mariëtte Hamer de Pro-Motor award 2018 ontvangen. Ook initiatieven van ROC Mondriaan en ROC Leeuwenborgh maakten indruk.

In het winnende project ‘Make IT Work’ schoolt de hogeschool samen met bedrijven werknemers zonder tech-achtergrond om voor functies in IT op hbo-niveau. Zo bestrijdt het project zowel de werkloosheid onder sommigen groepen hogeropgeleiden als het tekort aan IT’ers op de arbeidsmarkt. Het concept slaat aan en heeft al enkele honderden mensen en bedrijven bij elkaar gebracht. Dit project is ‘een schoolvoorbeeld van samenwerking tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven en daarmee terechte winnaar van de Pro-Motor award 2018’, aldus het juryrapport.

Het hart van hbo en mbo
De jury toonde zich ook onder de indruk van de kwaliteit van overige genomineerde initiatieven, waaronder PPS Extra Strong van ROC Mondriaan en Beyond, Academy for medical devices and logistics van ROC Leeuwenborgh. Met name de behaalde impact en overdraagbaarheid van het concept naar andere regio’s en of sectoren imponeerde. ‘Ook op het moeilijke terrein van leven-lang ontwikkelen laten de publiek-private samenwerkingen in Centres of Expertise in het hbo en Centra voor Innovatief vakmanschap in het mbo zien in staat te zijn innovatieve oplossingen voor Nederland te genereren’, aldus juryvoorzitter Pro-Motor Award Mariëtte Hamer: ‘Alle vijf genomineerden zijn inspiratiebronnen voor bedrijven, opleidingen en beleidsmakers in de regio én in de steden voor het vertalen van plannen naar toepassing en praktijk. Die laatste twee woorden, toepassing en praktijk, vormen meteen het hart van hbo en mbo.’

Lees het volledige juryrapport.

Lees ook: Pro-motor Award stimuleert publiek-private samenwerking