RIBW Brabant beste leerbedrijf 2015

RIBW Brabant is het beste leerbedrijf van Nederland 2015. Dat maakte SBB-voorman André Timmermans bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de Skills Heroes in de Amsterdamse RAI.

Elk jaar looft SBB een prijs uit voor het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland. Het beste leerbedrijf van Nederland 2015 is RIBW Brabant uit Tilburg. Volgens het juryrapport is het prijzenswaardig dat het bedrijf ook in tijden van krimp investeert in het opleiden van studenten. RIBW Brabant steekt veel energie in de individuele begeleiding van stagiaires. Daarbij gaat de organisatie wel uit van de eigen kracht en verantwoordelijkheid van werknemers en leerlingen. Deze benadering loopt als een rode draad door de hele organisatie. De andere genomineerde bedrijven waren Woonexpress uit Waalwijk en Restaurant Vroeg uit Bunnik.

Beste praktijkopleider
In de categorie ‘beste praktijkopleider’ viel Woonexpress Waalwijk wel in de prijzen. Maris Marissen is volgens het juryrapport een deskundig en gepassioneerd opleider. Hij weet het maximale uit studenten te halen. Zijn inspanningen leiden duidelijk tot kwaliteitsverhoging van het werk en verbetering van de sfeer. Ook studenten met een verstandelijke beperking kunnen bij hem aan de slag. De andere genomineerde praktijkopleiders waren Yvonne de Laat van RIBW Brabant en de al eerder genomineerde Frank van der Graaf van Franky’s Kwaliteitsschoenmakerij uit Dommelen.

Foto: Van der Poel press 2016