ROC TOP definitief naar NDSM-werf

Na er al enige jaren tijdelijk gehuisvest te zijn, vestigt ROC TOP zich definitief op de NDSM-werf. Vanaf het schooljaar 2016-2017 moet de nieuwe huisvesting in gebruik zijn.

ROC TOP is ooit toevalligerwijs op de NDSM-werf beland, toen zij op zoek was naar een tijdelijke locatie voor creatieve opleidingen. Stadsdeel Amsterdam-Noord bood de school een mogelijkheid dit te faciliteren op NDSM. ROC TOP was direct al zo enthousiast over de dynamiek en mogelijkheden in het gebied, dat zij de mogelijkheden voor de lange termijn heeft onderzocht.

Nieuwdok
De totale ontwikkeling van het project waar ROC TOP onderdeel van is, beslaat 19.000 m2 en heet NieuwDok. Ca. 380 permanente studentenwoningen met voorzieningen zullen, boven het ROC TOP, over 5 verdiepingen gerealiseerd worden. Vanuit de gemeente is een sterke behoefte aan het faciliteren van maatschappelijke en onderwijsfuncties zoals een ROC. In Amsterdam is tevens een groot tekort aan passende en kwalitatieve studentenhuisvesting, waarin NieuwDok zal voorzien.

Opkomend stadsdeel
ROC TOP zal de opleidingen van het Kaderlyceum/Oslofjordweg en Rode Kruisstraat, welke beide in de tijdelijke huisvesting zaten, verhuizen naar het nieuwe onderkomen. Door deze samenvoeging is een groot aantal opleidingen in de richtingen Economie & Administratie, Handel & Ondernemerschap en Zorg & Welzijn te volgen op NDSM. Ineke van der Linden, voorzitter College van Bestuur, over het nieuwe gebouw: “ROC TOP wil als belangrijke mbo-instelling in Amsterdam en Almere kunnen beschikken over kwalitatief passende locaties verspreid over de stad. Aanwezigheid met een divers opleidingsaanbod in een opkomend stadsdeel als Noord is daarom voor ons buitengewoon belangrijk”. ROC TOP is door de Keuzegids mbo 2015 beoordeeld als de beste mbo in de Randstad, met een vierde plek overall in de lijst.