Sanoma verkoopt Eduarte aan IT-bedrijf Topicus

Eduarte, het meestgebruikte informatiesysteem in het mbo, gaat over in andere handen. Iddink Group, onderdeel van Sanoma, verkoopt het systeem aan IT-bedrijf Topicus.

Iddink Group verkoopt Eduarte omdat het de focus volledig wil leggen op Magister, het informatiesysteem dat populair is op middelbare scholen. Het is de bedoeling om Magister, dat ongeveer door zeventig procent van de VO-scholen wordt gebruikt, uit te breiden met nieuwe functies voor docenten en schoolleiders. Volgens Rob Veneboer van Iddink Group zijn hiervoor grote investeringen nodig: ‘Bij het ontwikkelen van een IT-product als deze zijn al snel veertig ontwikkelaars betrokken. Om te kunnen blijven investeren, moesten we keuzes maken.’

Investeringen

Ook bij mbo-scholen bestaat de wens om Eduarte uit te breiden tot volledige digitale leeromgeving. De hoop is dat Topicus bereid is dit soort investeringen te doen. Zo’n zestig procent van de mbo-scholen in Nederland gebruikt op dit moment Eduarte. Met het informatiesysteem kunnen scholen zaken als cijfers, huiswerk en de aanwezigheid van studenten volgen.

1 oktober

Topicus is al bekend met Eduarte. Tot 2017 werkte het samen met Iddink Group aan de ontwikkeling ervan. Daarna werd Iddink Group volledige eigenaar van Eduarte. De overname zal volgens Topicus op 1 oktober 2022 afgerond zijn.